Återbesök G:et

Standard

Idag var dagen D då vi var på återbesök med vår ”projekthäst” Walencia även kallad G:et

Vi köpte henne för drygt 2 månader sedan. Allt är lite av en chansning då vi inte riktigt vet om hon kommer bli 100% bra, men vi kände att hästen är så otroligt fin så vi vågade chansa. Hästens ägare bestämde sig för att skicka henne till en beridare då de bestämt sig för att sälja henne av olika anledningar. G:et som är en väldigt känslig individ som har något långa kotor som ligger henne till last gör att hon måste stärkas och ridas på rätt sätt för att inte överbelasta sina kotor. Detta  efterföljdes vad jag förstår inte på försäljningsstallet vilket resulterade i en halt häst. Lång story….Vi fick möjligheten att köpa henne till ett väldigt förmånligt pris men självklart följer även hennes bagage med. Som sagt en chansning.

Väl på Mälarkliniken och Chris Johnston, konstaterade han efter  ca 5  min när han gjort båda böjproven fram att hon inte var helt ok ännu och behöver vila några veckor till. Chris tyckte att det inte fanns någon ide att fortsätta med utredningen utan skickade hem oss med Metacam samt ordinerad vila ca 1 vecka sedan börja tömköra henne lite försiktigt på rakt spår. Återbesök om ca 3 veckor.

Hoppas på att detta skall ge resultat och att vi kan få sätta igång G:et på riktigt snart…..Hon behöver det för sitt hjärnkontor 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s