Våra duktiga svenska unghästryttare – varför nämns de inte…..

Standard

…..när det går otroligt bra för hästen de engång utbildat??

Sitter och läser om och om igen på både socialamedier samt nättidningar om hur uppfödare/ägare hissar nuvarnade tävlingsyttare till sina fina hästar.
”Åhh det är så fantastiskt att det går så bra” ”Jag kunde inte valt en bättre ryttare” ”Jag är så glad för min uppfödning” ”
De verkar på något sätt glömt bort vem som gjorde grundutbildningen på hästen när den var ung. Den ryttare som la grunden till den häst som visar talang idag. Den ryttare som lagt flera timmar på att ge hästen den bästa förutsättningen att kunna prestera på topp vid champioant samt tävlingar.
Jag kan förstå att man som ägare/uppfödare lätt kan bli färgad av att ha hästen hos en ”topp ryttare”,  att den lärt sig piaff och passage, att den går höga klasser med gott resultat. MEN vi får aldrig glömma att även hissa vår unghästryttare som fakiskt la grunden till hästen en gång i tiden. Vad ska vi uppfödare göra om vi inte har duktiga unghästryttare som kan visa och utbilda dem i ung årlder? Kanske värva en nybörjare från ridskolan som precis lärt sig trava?!

Vår filosofi är att ha en öppen dialog med de ryttare som kommer att hjälpa oss med våra unghästar. Redan från början berätta vad tanken är med just den hästen. Att berätta om vi tänkt oss en annan ryttare så smånigom eller om den skall säljas….Vi tror att alla parter vinner på den öppna kommunikationen!

http://www.stallmj.com

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s