Vilken söndag….

Standard

Ja bor man på gård och har häst kan allt hända.

Efter att vi släppt ut hästarna tog vi det rätt lugnt och nöjt av en god frukost.
Vid halv elva satte vi oss i bilen för att åka till auktionen, väl framme var det inte en enda människa som var på plats….hmmm
Kan vi ha läst så fel? Både Jonas och jag tittade på varandra som frågetecken…vi läste ju att det var idag!!!
I bilen hem diskuterade vi om vad som kan ha stått i tidningen och såg när vi kom hem att det stod 1/4……BÅDE Jonas och jag tolkade det som att det var igår…..är vi lite snurriga?

Att det inte blev någon auktion gjorde att vi fick tid att röja lite på gården, Jonas meckade Amazon och jag krattade gårdsplan, ordspråket ”Det som försvinner i snö kommer upp i tö” känns igen.

Kvällen bestod av middag hos vår bästa vän Caroline, hon hade varit en sann husmor och lagat en parmalindad köttfärslimpa med gräddsås och sallad….Så otroligt gott…
Väl hemma svirade vi om till stallkläderna, dags för intag av våra underbara hästar. Då upptäcker vi att vår söta lilla ponnyhingst beter sig annorlunda och förstår att något är på tok.
In i boxen och det första han gör är att slänga sig ned, rullar någon gång för att tillslut lägga sig helt utsträckt på sidan och andas som om han höll på att dö!!!
Vi som bara för någon vecka sedan förlorat ett föl kände oss lite maktlösa och insåg att det bara var till att ringa ut jourhavande veterinär. Perfekt att behöva göra det under påskhelgen = påsktaxa…..Men vad ska man göra!
Klockan var runt 23.30 när veterinären kom för att hjälpa ”Glempis” som vid detta lag knappt hade några krafter kvar.
Han fick olja varvat med varmt vatten via en slang som gick upp genom näsan ned i halsen, kan inte påstå att han tyckte det var så kul med fogade sig rätt snabbt då han nog själv insåg att han inte hade några krafter kvar att protestera.
Vid 01.30 var hela proceduren klar och veterinären åkte. Vi gick upp för att ta en kort paus under tiden  ”Glempis”vaknade till liv igen (Han fick lite lugnande)
När vi vid 01.00 kom ned igen verkade han piggnat till och var sitt gamla jag igen och bråkade med sin boxkopmis om de få höstråna som fanns.
Ut på en kort promenad för att se att han verkligen piggnat till och att allt verkade i sin ordning, vi konstaterade att så var fallet och släppte in honom i boxen igen.
Nu fick han sitt efterlängtade hö och han verkade minst sagt nöjd.
För oss var det god natt vid 02 tiden och slocknade som 2 klubbade sälar.

Jag vaknade nästan innan klockan ringde idag vid 06.00 och klädde på mig för att gå ned till stallet och fodra och självklart se efter ”Glempis”
Båda grabbarna låg ned och sov när jag kom och hade ingen lust att gå upp, kan förstå det då det inte var många timmar sedan vi sa god natt och de antagligen inte hunnit få sin skönhetssömn.
Väl uppe såg ”Glempis” rätt pigg ut och fick frukost, idag bestod den endast av morötter och linfrö/betfor blandning som är bra för hans mage.

Nu hoppas vi på att denna dag avlöper som den ska…..
Vi blir härdade gårdsägare


En bild på ”Glempis” från sommaren -12

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s